Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di funghi shiitake secchi
lub 60 g di funghi porcini secchi - 12 gamberoni giganti crudi, sgusciati
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 10 g di radice fresca di zenzero, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di peperone verde, a striscioline
- 200 g di peperone rosso, a striscioline
- 200 g di cipolla, a striscioline
- 200 g di cimette di broccolo
- 30 g di salsa di soia
- 40 g di olio di semi di girasole
- 100 g di germogli di soia freschi
- 2 cucchiai di arachidi tostate non salate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Samosas di verdure
1h 10min
Menù: Cous cous di carne speziato con crema fondente (Bimby Friend)
40min
Zuppa vietnamita (Pho)
2h 30 min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1h 30min
Chawan mushi
35 Min
Insalata russa di barbabietole
1h 10min
Ramen
14h 30 min
Yaki Soba
55min
Tacchino con foglie di bietola e funghi
50min
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15 min
Spiedini di pane a vapore farciti
3h 25 min.
Involtini primavera vietnamiti
40min