Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di funghi shiitake secchi
lub 60 g di funghi porcini secchi - 12 gamberoni giganti crudi, sgusciati
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 10 g di radice fresca di zenzero, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di peperone verde, a striscioline
- 200 g di peperone rosso, a striscioline
- 200 g di cipolla, a striscioline
- 200 g di cimette di broccolo
- 30 g di salsa di soia
- 40 g di olio di semi di girasole
- 100 g di germogli di soia freschi
- 2 cucchiai di arachidi tostate non salate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Polpette speziate e noodles
1 godz. 10 min
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2 godz.
Noodles con agnello e verdure
30 min
Wraps di pollo con insalata, cetrioli e pomodorini
45 min
Hakodate Style Ramen
14h 20 min
Zuppa di miso con soba
55min
Empanadas di pollo argentine
4 godz.
Sopa de Ajoblanco
10 min
Zuppa cinese con polpette di gamberetti
30 min
Ramen giapponese
1h 40 min
Manzo teriyaki con riso
1 godz. 50 min