Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 125 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Mehl
- 2 Eier
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 50 g Zucker zum Wälzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 681 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Hefezopf
3h
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Käsefüße
1h 25min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Springerle
26 Std. 20 Min
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Schwäbische Pfitzauf
40 Min
Dinnete
2h
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Allgäuer Seelen
1 Std. 20 Min