Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 克 番茄 ,切块
- 80 克 青椒 ,切块
- 100 克 红甜椒 ,切块
- 5 克 盐
- 2 - 3 克 塔巴斯科辣椒酱(tabasco) ,约½茶匙
- 200 克 番茄汁
- 15 克 特级初榨橄榄油
- 1 根 法式长棍面包 ,切成约10片
- 适量 油
- 15 - 20 个 新鲜的虾 ,选择河虾。
- 20 克 青椒 ,切约0.25x0.25厘米丁
- 20 克 红甜椒 ,切约0.25x0.25厘米丁
- 20 克 黄甜椒 ,切约0.25x0.25厘米丁
- 40 克 黄瓜 ,切约0.25x0.25厘米丁
- 适量 特级初榨橄榄油
- 1 小撮 盐
- ½ 个 柠檬皮屑
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1244 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.7 g