Empanadas di pollo argentine

Empanadas di pollo argentine

4.6 81 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
14 pezzi

Składniki

Empanadas
  • 100 g di acqua
  • 175 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 350 g farina
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 uovo
Ripieno di pollo
  • 1 cipolla (circa 60 g), a pezzi
  • 1 spicchio di aglio a metà
  • 240 g di filetto di petto di pollo, senza pelle a cubetti (3 cm)
  • 150 g di peperone rosso a pezzi
  • 8 olive verdi denocciolate
  • 30 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 1 cucchiaino raso di cumino in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • farina q.b.
  • latte q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 7.6 g
Kalorie 961.1 kJ / 229.8 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...