Empanadas di pollo argentine

Empanadas di pollo argentine

4.6 79 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
14 pezzi

Składniki

Empanadas
  • di acqua
    100 g
  • di burro a pezzi
    175 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di farina
    350 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • uovo
    1
Ripieno di pollo
  • cipolla (circa 60 g), a pezzi
    1
  • spicchio di aglio a metà
    1
  • di filetto di petto di pollo, senza pelle a cubetti (3 cm)
    240 g
  • di peperone rosso a pezzi
    150 g
  • olive verdi denocciolate
    8
  • di olio di oliva
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaio
  • di paprika in polvere, affumicata
    1 cucchiaino
  • di cumino in polvere
    1 cucchiaino raso
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • farina q.b.
  • latte q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 229.8 kcal / 961.1 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 18.7 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...