Arepas venezuelane con straccetti di pollo

Arepas venezuelane con straccetti di pollo

4.7 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 280 g di farina di mais bianca precotta
  • 410 g di acqua
  • 3 - 4 cucchiaini di sale
  • 5 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di cipolla in quarti
  • 150 g di peperone rosso a pezzi
  • 4 spicchi di aglio a metà
  • 2 cucchiaini di capperi sott'aceto
  • 1 pomodoro perino a pezzi
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato fresco
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 560 g di filetto di petto di pollo, senza pelle a pezzi
  • 80 g di Sherry
    80 g di vino bianco secco, liquoroso
  • olio di semi di arachide q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 39 g
Kalorie 2325 kJ / 556 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...