![Vegetarische Dim Sum "Shumai" Vegetarische Dim Sum "Shumai"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DBE193E-55F6-45F3-9C58-F6E5D6A27D89/Derivates/5C686088-1015-4A64-8010-2B593BE80033.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shumai-Teig
- 50 g Wasser
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 400 g frische Pilze, gemischt (z.B. Shiitake, Champignons, Pfifferlinge)
- 5 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Möhren, in Stücken
- 30 g Öl
- Öl zum Einfetten
- 120 g Reis
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 2 TL Sojasauce
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 172 kJ / 41 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Sushireis
1 godz. 30 min
Teig für Wan Tans
1 Std. 15 Min
Dumplings
45min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1 godz. 25 min
Dim Sum 'Shumai'
2 Std.
Veggie-Ramen mit Ei
2 Std. 10 Min
Pulled-Jackfrucht-Burger
1 Std.
Buns gefüllt mit Schweinefleisch (Nikuman)
2 Std.
Halloumi-Pitas mit Melanzanicreme
1h 45min
Gua Bao - gedämpfte Buns mit Schmorfleisch
2 godz. 50 min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1j 40 menit
Knuspriger koreanischer Tofu
1h 20min