Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 220 g raw sugar
- 4 eggs, separated
- 75 g plain flour
- 80 g freshly squeezed lemon juice (see Tip)
- 310 g milk
- boiling water
- icing sugar, for dusting
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700.8 kJ / 405 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 64.3 mg
Alternatywne przepisy
ANZAC biscuits
40 Min
Custard
10 min
Apple shortcake
1h 50 min
Caramel macadamia slice
45 min
Apple sponge pudding
1h 20 min
Date and nut loaf
1h 20 min
Lemon or lime butter
15min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Sticky date pudding
1h 30 min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min