White chocolate and raspberry self-saucing pudding

White chocolate and raspberry self-saucing pudding

4.3 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Pudding
  • unsalted butter plus extra for greasing
    60 g
  • white chocolate broken into pieces
    80 g
  • plain flour
    160 g
  • baking powder
    2 tsp
  • caster sugar
    80 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • full cream milk
    120 g
  • egg
    1
  • frozen raspberries
    160 g
Sauce
  • white chocolate broken into pieces
    80 g
  • full cream milk
    300 g
  • caster sugar
    50 g
  • cornflour
    3 tsp
  • water
    1100 g
  • flaked almonds toasted, for decorating
    20 g
  • icing sugar for decorating
  • pouring (whipping) cream (opcjonalnie) for serving
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 601.3 kcal / 2526.2 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 32.5 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 176 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...