Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, abgerieben
- 150 g Crème fraîche
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Eigelb
- 2 - 3 EL Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2769 kJ / 662 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.2 g