Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano, a pezzi (3 cm)
- 100 g di prosciutto crudo, a cubetti (1 cm)
- 100 g di salame piccante tipo chorizo, a fettine (1 cm)
- 120 g di cipolle, a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro, in scatola
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di origano secco
- 600 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate o altro tipo di pasta corta rigata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 min
Pasta con salsa al tonno
30min
Latte caldo con il miele
10 min
Pancakes
40 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 min
Spaghettini ai peperoni
50min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
20 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Penne al tonno
35 min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2óra 30p