Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g orange juice
- 90 g sunflower oil
- 500 g flour
- 2 tsp baking powder
Cheese filling
- 200 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 180 g feta cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 egg
- 1 tsp dried mint
Assembly and baking
- flour, for dusting
- sesame seeds (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Lamb sfiha
1h 20min
Fatayer with cheese and mint
2h 15 min.
Semolina cake (namoura)
1h 50 min.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min.
Iraqi cheese pies (cheese chureck)
1 Std. 40 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Cheese sambousek
1h 45min