Krydret marokkansk linsesuppe

Krydret marokkansk linsesuppe

4.3 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • løg cut in halves
    150 g
  • olivenolie
    40 g
  • ingefær, stødt
    1 tsk
  • koriander, stødt
    1 tsk
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
  • sød paprika
    1 tsk
  • sort peber, stødt plus extra to taste
  • kanel, stødt
    ½ tsk
  • gurkemeje, stødt
    ½ tsk
  • cayennepeber, stødt
    ¼ tsk
  • muskatnød, stødt
    ¼ tsk
  • vand
    750 g
  • grøntsagsfond
    2 tsk med top
    2 terninger grøntsagsbouillon (hver til 0,5 l)
  • røde linser, tørret
    100 g
  • hakkede tomater
    800 g
  • salt adjust to taste
    1 knivspids
  • korianderblade, friske leaves only, to garnish
    2 - 3 kviste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236 kcal / 991 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie