Mini-rissóis de amêijoa

Mini-rissóis de amêijoa

5.0 5 ocen
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 4 godz.
50 unidades

Składniki

Recheio
  • amêijoas
    1500 g
  • sal
    4 c. chá de
  • coentros
    10 g
  • sobras de pão partido em pedaços
    100 g
  • azeite
    35 g
  • dentes de alho
    4
  • água mais q.b. p/ demolhar
    250 g
  • vinho branco
    20 g
  • cebola
    50 g
  • leite
    250 g
  • manteiga
    15 g
  • farinha
    50 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
Massa
  • azeite mais q.b. p/ untar
    10 g
  • farinha tipo 65
    700 g
  • água mais q.b. p/ pincelar
    600 g
  • sal
    2 c. chá de
  • ovos batidos p/ panar
    2
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 103 kcal / 431.1 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 476 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...