Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 1500 g amêijoas
- 4 c. chá de sal
- 10 g coentros
- 100 g sobras de pão partido em pedaços
- 35 g azeite
- 4 dentes de alho
- 250 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 20 g vinho branco
- 50 g cebola
- 250 g leite
- 15 g manteiga
- 50 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
Massa
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 700 g farinha tipo 65
- 600 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 2 c. chá de sal
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 431.1 kJ / 103 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 476 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudim de ovos
45min
Pão para cachorros
3h 30 min
Rissóis de polvo
1h 30min
Rissóis de atum
2h
Empadas de bacalhau
1h 20min
Pastéis de massa tenra de borrego
2h
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25 Min
Noz disfarçada
Brak ocen
Rissóis de camarão
1h 30min
Bolo-rei
3 Std. 15 Min
Rissóis de camarão
1h 30min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4 Std.