Bolachas de manteiga com xarope de ácer

Bolachas de manteiga com xarope de ácer

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 unidades

Składniki

  • mistura de frutos secos e sementes, (avelã, caju, noz, pinhão, sementes de abóbora, etc.)
    60 g
  • tâmaras s/ caroço
    20 g
  • xarope de ácer
    60 g
    60 g mel
  • canela em pó
    1 - 2 pitadas de
  • cardamomo em pó (opcjonalnie)
    1 - 2 pitadas de
  • açúcar amarelo
    70 g
  • manteiga cortada em pedaços
    100 g
  • farinha de espelta
    220 g
  • sêmola fina
    50 g
  • ovo
    1
  • sal
    1 pitada de
  • chocolate branco partido em pedaços
    80 - 100 g
    80 - 100 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
  • manteiga
    20 g

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 103.7 kcal / 433.9 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 12.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 11.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...