Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 300 g Rindfleisch, geschnetzelt
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 800 g Wasser
- 250 g Spätzle, trocken
- 1 rote Paprika (170 g), in Streifen
- 170 g Champignons, frisch, in Scheiben oder aus der Dose, abgetropft
- 2 Gewürzgurken (ca. 80 g), in Scheiben
- 30 g Zitronensaft
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Curry
-
100
g Saure Sahne
lub 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 485 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schweinefleisch süß-sauer
30 Min
Schweinefilet Asia
1h 15min
Schweinefilet mit Senfsauce
50 Min
Rinderschmortopf
1h 55min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 Std. 40 Min
Italienisches Schweineragout
50 Min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Geschnetzelte Hähnchenbrust mit Gemüse und Curryreis
2hod. 10min
Schnelles Hähnchengulasch
40min
Fusilli mit Geschnetzeltem
1 Std.
Hähnchen Jägerart
35min