Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ portakal kabuğu, sadece turuncu kısımları
- 50 g soğan
- 300 g rezene kökü, sapları ayıklanmış, dörde bölünmüş, yeşillikleri süsleme için kenara ayrılmış
- 275 g portakal suyu
- 60 g zeytinyağı
- 400 g su
- 1 ¼ tk tuz
- 2 tutam karabiber
- 6 enginar çanağı, taze veya dondurulmuş, çözdürülmüş (yakl. Ø 8 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 749.3 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karides Sote
10 min
Zeytinyağlı Fava
35 Min
Ketojenik Krakerler
1 Std.
Buharda Minik Ekmekler
2h 10min
Balık Köftesi ve Kaparili Patates Salatası
55min
Hafifçe Sotelenmiş Pırasa
Brak ocen
Pufidik Glütensiz Ekmek
1h 15min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2h 5min
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2 godz. 55 min
Kırmızı Orman Meyveleri Likörü
25 Min
Çin Usulü Dana Eti
1 Std. 20 Min
Bal Kabağı Çorbası
35 Min