Tortini mediterranei alle verdure

Tortini mediterranei alle verdure

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 pezzi

Składniki

  • burro per imburrare
  • 270 g di pasta sfoglia pronta (circa 24 x 40 cm)
  • 150 g di formaggio semistagionato a pezzi (3 cm) (es. Gruviera o Gouda)
  • 150 - 170 g di cuori di carciofo in scatola sgocciolati
  • 60 g di pomodori secchi, sott'olio sgocciolati
  • 200 g di panna acida (20% di grassi)
  • 2 uova
  • 20 foglie di basilico fresco tagliate in strisce sottili
  • ¼ di cucchiaino di origano, secco
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 14 g
Kalorie 1731 kJ / 414 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 5.2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...