哈里薩雞肉濃湯

哈里薩雞肉濃湯

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 人份

Składniki

  • 新鮮香菜 ,切塊
    10 根
  • 韭蔥 ,切塊
    150 克
  • 西洋芹 ,切塊
    120 克
  • 紅蘿蔔 ,切塊
    100 克
  • 橄欖油 ,需多備一些裝飾用
    1 大匙
  • 孜然粉
    2 茶匙
  • 香菜粉 ,依個人口味調整
    1 ½ - 2 茶匙
  • 肉桂粉
    2 茶匙
  • 薑黃粉
    2 茶匙
  • 哈里薩辣醬 ,依個人口味調整
    2 - 3 大匙
  • 500 克
  • 罐裝切碎蕃茄
    800 克
  • 乾綠扁豆
    85 克
  • 雞高湯醬
    2 茶匙
    2 雞高湯塊(用於0.5公升的水)
  • 黃砂糖
    1 大匙
  • 新鮮萊姆汁
    10 克
  • 去骨去皮雞大腿 (約400克),切塊(約2 公分)
    4 隻
    400 克 去皮雞菲力, ,切塊(約2 公分)
  • 白麵包
    8 片
  • 原味優格
    200 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 424 kcal / 1777 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...