Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 根 新鮮香菜 ,切塊
- 150 克 韭蔥 ,切塊
- 120 克 西洋芹 ,切塊
- 100 克 紅蘿蔔 ,切塊
- 1 大匙 橄欖油 ,需多備一些裝飾用
- 2 茶匙 孜然粉
- 1 ½ - 2 茶匙 香菜粉 ,依個人口味調整
- 2 茶匙 肉桂粉
- 2 茶匙 薑黃粉
- 2 - 3 大匙 哈里薩辣醬 ,依個人口味調整
- 500 克 水
- 800 克 罐裝切碎蕃茄
- 85 克 乾綠扁豆
-
2
茶匙 雞高湯醬
lub 2 雞高湯塊(用於0.5公升的水) - 1 大匙 黃砂糖
- 10 克 新鮮萊姆汁
-
4
隻 去骨去皮雞大腿 (約400克),切塊(約2 公分)
lub 400 克 去皮雞菲力 ,切塊(約2 公分) - 8 片 白麵包
- 200 克 原味優格
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g