Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g parça et, sinirsiz, kemiksiz, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 300 g karışık sebze (ör. kereviz sapı, havuç, soğan, sarımsak veya kereviz), parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 4 dal karışık taze ot (ör. adaçayı, biberiye), sadece yaprakları
- 150 g tuz, iri taneli
-
30
g su
lub 30 g kırmızı şarap - 1 kuru defne yaprağı
- 1 karanfil
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 2754 kJ / 658 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Ayva Şekerlemesi 'Membrillo'
4 godz. 10 min
Labne Peyniri
24 godz. 15 min
Peynirli Karnabahar Çorbası
40 min
Tavuk Bulyon
45 min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Brak ocen
Ballı Glaze Havuç (vakumda pişirme)
1h 10min
Vegan Toz Parmesan
10min
Labne Peyniri
24sa
Tuzlu Karamelli Dondurma
14sa
Kalamarlı Börülce Yahnisi
Brak ocen
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1 Std. 35 Min
Sebze Bulyon
1h