Gozleme Stuffed Pockets (Paul)

Gozleme Stuffed Pockets (Paul)

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Dough
  • water
    5 ½ oz
  • active dry yeast
    1 ½ tsp
  • sugar
    2 tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to grease
    1 oz
  • plain yogurt unsweetened
    1 oz
  • salt
    ¾ tsp
  • all-purpose flour plus extra to dust
    11 oz
Filling
  • fresh baby spinach destemmed
    7 oz
  • yellow onions in pieces
    3 oz
  • neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower
    1 ½ oz
  • feta cheese in pieces
    6 oz
  • dried red pepper flakes
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 873 mg
Białko 17 g
Kalorie 2084 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...