Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 5 ½ oz water
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 2 tsp sugar
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz plain yogurt, unsweetened
- ¾ tsp salt
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
Filling
- 7 oz fresh baby spinach, destemmed
- 3 oz yellow onions, in pieces
- 1 ½ oz neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower
- 6 oz feta cheese, in pieces
- ½ tsp dried red pepper flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 873 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Herb Leek Phyllo Triangles
1h 20 min
Peach Cobbler
2h 35min
Chorizo, Zucchini and Red Pepper Madeleines
35 min
Sweet Potato Oatmeal Bars
55 min
Blueberry Coffee Cake
1h
Dutch Baby Pancake
20min
Peach and cardamom pie
1sa 35 dk
Christmas Tree Spinach Puff
1h
Blueberry Bundt Coffee Cake
1h 45 min
Broccoli and Cheese Stromboli
1h 20 min
Italian "Baked" Beans
1h 15 min