Choco-praliné abricot

Choco-praliné abricot

Brak ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
6 portions

Składniki

Le glaçage noir (à faire la veille)
  • de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    4 feuilles
  • d'eau
    175 g
  • de sucre
    220 g
  • de crème entière
    125 g
  • de cacao en poudre non sucré
    75 g
La nougatine pralinée
  • d'eau
    25 g
  • de sucre
    100 g
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de noisettes
    100 g
  • de chocolat au lait en morceaux
    250 g
La mousse au chocolat
  • de chocolat noir 70% de cacao en morceaux
    150 g
  • de crème, 35 % m.g. très froide
    500 g
La gelée d'abricot
  • de gélatine (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    3 feuilles
  • d'abricots dénoyautés
    500 g
  • d'agar-agar (2 g)
    ¾ de c. à café
La glace à l'estragon
  • d'estragon, frais
    1 bouquet
  • de lait entier
    250 g
  • de poudre de lait
    25 g
  • de sucre
    50 g
  • de miel
    20 g
  • de beurre
    25 g
  • jaunes d'œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1358 kcal / 5668 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 86 g
Węglowodany 118 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...