Urządzenia i Akcesoria
Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Mandeln, geschält150 g
-
Zucker60 g
-
Ei1
-
Orangenblütenwasser (siehe Tipp)15 g
-
Filoteig2 Blätter
-
Butter geschmolzen50 g
-
Honig40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
12 g
Kalorie
2050 kJ /
490 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reisen nach Marokko
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Baumnuss Brownies
50 min
Thunfischmousse
10 min
Schnelles Kaffeesorbet
5 min
Zitrus-Ingwer-Smoothie
10 min
Griechische Fleisch-Bällchen (Köfte)
1 godz. 30 min
Pouletcurry
35 min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1 godz. 30 min
Himbeer-Orangen-Glacé
5 godz. 10 min
Haselnuss-Schoko-Küsse
1 godz. 25 min
Knoblauch-Champignons
20 min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 godz.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min