Urządzenia i Akcesoria
Arseeyah
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
basmati rice150 g
-
water1200 g
-
60 g gheebutter cut in pieces60 g
-
chicken breast cut into small cubes (1-2 cm)500 g
-
ground cardamom¼ tsp
-
freshly ground black pepper¼ tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
31.8 g
Kalorie
1561 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Tiramisu
5h 20min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Kashta cream
10min
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min