Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g basmati rice
- 1200 g water
-
60
g butter, cut in pieces
lub 60 g ghee - 500 g chicken breast, cut into small cubes (1-2 cm)
- ¼ tsp ground cardamom
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 cinnamon stick
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
Alternatywne przepisy
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Kashta cream
10 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10hod. 25min
Za'atar bread rolls
2h
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1h 20min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10 min
Cream Cheese Spread with Radishes
5min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Pizza with Courgettes
2h 40 min