Urządzenia i Akcesoria
Arseeyah
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
basmati rice150 g
-
water1200 g
-
60 g gheebutter cut in pieces60 g
-
chicken breast cut into small cubes (1-2 cm)500 g
-
ground cardamom¼ tsp
-
freshly ground black pepper¼ tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
cinnamon stick1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
31.8 g
Kalorie
1561 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 Min
Kashta cream
10 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 Std. 30 Min
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Cheese sambousek
1 Std. 45 Min
Red lentil soup with cumin
55 Min
Baked falafel kofta
Keine Bewertungen
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken with rice
1 Std.
Egg-free mayonnaise
10 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min