Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore

Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore

4.7 35 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
32 pezzi

Składniki

Impasto
  • 150 g di acqua + q.b.
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva + q.b. per oliare
  • ¼ di cucchiaino di sale
Ripieno e ravioli
  • 400 g di foglie di cavolo cappuccio a pezzi
  • 2 cucchiaino di sale
  • 350 g di carne trita di maiale
  • 530 g di acqua
  • 20 g di salsa di soia
  • 10 g di vino di riso
    10 g di sake
  • ½ cucchiaino zucchero
  • ½ cucchiaino di pepe
  • 1 cucchiaio di olio di sesamo (15 g)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 3 g
Kalorie 318 kJ / 76 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...