Latte fritto genovese

Latte fritto genovese

3.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g zucchero
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 500 g di latte intero
  • 2 uova (da 60 g circa)
  • 80 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • 2 uova
  • pangrattato q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 165 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 1449.3 kJ / 346.5 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 54.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...