Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
-
½
cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
lub 1 cucchiaino di zucchero vanigliato - 500 g di latte intero
- 2 uova (da 60 g circa)
- 80 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- 2 uova
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1449.3 kJ / 346.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 165 mg
Alternatywne przepisy
Lonza alla salvia
1h 10 min
Pandolce genovese
1j 30 menit
Castagne alla valdostana
13h 10min
Cupcake ai marron glacé
1j
Brisket di manzo sottovuoto
12h 25min
Bollito misto alla milanese
5h
Grissini Rubatà
2j 30 menit
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Cioccolata calda con meringhe
3h 30min
Pansoti in salsa di noci
2j
Panissa
45 Min
Focaccia genovese (TM6)
5h