Latte fritto genovese

Latte fritto genovese

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di zucchero
    100 g
  • di estratto di vaniglia naturale
    ½ cucchiaino
    1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • di latte intero
    500 g
  • uova (da 60 g circa)
    2
  • di farina tipo 00
    80 g
Terminare la preparazione
  • olio per frittura
  • uova
    2
  • pangrattato q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 346.5 kcal / 1449.3 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 165 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...