Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g natives Olivenöl extra
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Pouletschenkel-Steaks ohne Haut und ohne Knochen, in Stücken
- 170 g grüne Peperoni, in Streifen (ca. 2 cm x 3 cm)
- 170 g rote Peperoni, in Streifen (ca. 2 cm x 3 cm)
- 850 g Geflügelbouillon
- 1 Prise Paprikapulver
- ½ TL Lebensmittelfarbe, gelb (s. Tipp)
- ½ TL Salz
- 350 g weisser Rundkornreis
- 100 g grüne Erbsen, frisch oder gefroren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2353 kJ / 563 kcal
- Białko
- 27.37 g
- Węglowodany
- 47.83 g
- Tłuszcz
- 29.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30min
Ghackets mit Hörnli
30min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1 Std. 10 Min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35min
Bolognese Sauce
3h 15min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35min
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Rindsstroganoff
45min