Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Trutenfleisch, ohne Knochen, ohne Haut
- 4 Knoblauchzehen
- 2 rote Chili, frisch
- 30 g geröstete, gesalzene Erdnüsse
- 6 schwarze Pfefferkörner
- 1 TL Hefeextraktaufstrich, z. B. Vegemite oder Cenovis
- 4 Stücke Orangenschale, nicht vom Weissen (1,5 x 5 cm)
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 20 g trockener Sherry
- 30 g Vollrohrzucker (oder Rohzucker)
- ½ TL Paprika
- 1 EL Essig
- 50 g Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 637 kJ / 152 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 7.45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanische Tomatensauce
25 min
Trutenburger
1h 25min
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
5 min
Chili con Carne
40min
Seehechtfilet mit Rucola-Randen-Salat
1h 35 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45min
Avocado-Mayonnaise
15min
Thai Burger
30min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55min
Scharfes Ingwer-Poulet
45min
Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce
1h 40min