Torta tirolese d'autunno

Torta tirolese d'autunno

4.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 fette

Składniki

Cake
  • 250 g di nocciole
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi (3 cm)
  • 200 g di zucchero
  • 125 g di burro, non salato morbido
  • 120 g di farina bianca
  • 4 tuorli d'uovo
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 2 pizzico di sale
  • 4 di albumi d'uovo
Decorazioe
  • 100 g di panna intera
  • 80 g di uva rosa
  • 1 cucchiaio di zucchero
  • 1 pera a fettine (5 mm)

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 1409 kcal / 339 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...