Urządzenia i Akcesoria
Herzhafter Paprika-Feta-Kuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
gelbe Paprika (150 g), in Stücken1
-
rote Paprika (150 g), in Stücken1
-
Eier2
-
Milch80 g
-
Zitronenschale von einer 1/4 Zitrone, unbehandelt, dünn abgerieben
-
Zitronensaft10 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Oregano, getrocknet1 TL
-
Oliven, grün, entsteint50 g
-
Feta zerbröselt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
872 kJ /
208 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 10/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1 godz. 30 min
Gemüse-Käse-Muffins
1 godz.
Oliven-Kräuterkuchen
1 godz. 30 min
Ajvar-Röllchen
2 godz. 20 min
Herzhafter Chorizo-Kuchen
1 godz.
Tomaten-Muffins mit Schafskäse
35 min
Haferflocken-Gemüse-Riegel
40 min
Kräuter-Schinken-Brötchen
45 min
Schneller Tomaten-Ricotta-Pie
40 min
Porree-Feta-Tarte
2 godz.
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 min
Schinken-Zwiebel-Brötchen
30 min