Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolos
- 4 ovos
- 50 g leite
- 250 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 250 g açúcar
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 500 g água
Custard
- 250 g leite
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 3 gemas de ovo
- 25 g açúcar
Molho de caramelo
- 180 g rebuçados de caramelo
- 130 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Pudim de caju
Brak ocen
Sanduíches de arroz japonesas (Onigirazu) com salmão teriyaki
1h 10min
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
50min
Galinhada
1h 30 min
Bolo de pamonha doce
55min
Pudim de tâmaras
1h 10min
Bolo de amêndoa
35min
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
1h 15min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1u.
Queques de baunilha com doce de framboesa
1u.
Bolo de limão e amêndoa
50min