Urządzenia i Akcesoria
Tortiglioni mit Hühnchen und Oliven
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
natives Olivenöl20 g
-
Schalotten30 g
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (2-3 cm)400 g
-
Oliven, schwarz, entsteint halbiert8
-
Oliven, grün, entsteint halbiert8
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Wasser680 g
-
Tomatenmark1 TL
-
Nudeln trocken, Sorte Tortiglioni350 g
-
Oregano, getrocknet1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33 g
Kalorie
2084 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pastaliebe
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Geschnetzelte Hähnchenbrust mit Gemüse und Curryreis
2 godz. 10 min
Hähnchen-Zucchini-Pasta
30 min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Safran-Hühnchen-Penne
35 min
Linguine mit Lachs und Wodkasauce
20 min
Herbstliche Tagliatelle
35 min
Hähnchen mit Paprika und Reis
1 godz.
Rinderfilet alla Pizzaiola
30 min
Asia-Pasta mit Garnelen
35 min
Hähnchen Jägerart
35 min
Pasta all´arrabiata
30 min
Curryhuhn mit Champignons
30 min