Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 水
- 30 克 紅蘿蔔, 去皮,切條(長約6公分)
- 30 克 玉米筍
- 30 克 綠色花椰菜
- 100 高麗菜葉, 取大片葉子,切掉粗梗
- 30 克 秋葵, 去蒂頭
蔬菜凍醬汁
- ½ 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
- 1 茶匙 巴薩米可醋
- 1 茶匙 醬油
- 10 克 果凍粉
- ½ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 131 kJ / 33 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g