Chocolate Ice Cream
TM5 TM31 TM6

Chocolate Ice Cream

4.8 (85 ocen)

Składniki

  • 100 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
  • 50 g cocoa powder
  • 400 g whole milk
  • 200 g double cream
    lub whipping cream
  • 150 g sugar
  • 4 egg yolks, from medium eggs
  • 1 pinch fine sea salt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1267.7 kJ / 303 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
31.4 g
Tłuszcz
19.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Błonnik
3.7 g
Sód
41.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy