Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 50 g cocoa powder
- 400 g whole milk
-
200
g double cream
lub whipping cream - 150 g sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1267.7 kJ / 303 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 41.7 mg