Pistachio Ice Cream

Pistachio Ice Cream

4.1 73 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 godz. 35 min
8 portions

Składniki

  • pistachio nuts, unsalted, shelled plus extra for garnishing
    200 g
  • golden caster sugar
    200 g
  • whole milk
    600 g
  • evaporated milk
    400 g
  • double cream
    200 g
  • cornflour mixed with 1 Tbsp milk
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 443.1 kcal / 1854 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Sód 100.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...