Classic Wholemeal

Classic Wholemeal

4.6 167 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 slices

Składniki

  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • strong wholemeal bread flour
    400 g
  • strong white bread flour plus extra for dusting
    100 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • light brown muscovado sugar
    1 Tbsp
  • unsalted butter soft
    50 g
  • water lukewarm
    300 g
  • olive oil for greasing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 144 mg
Białko 4 g
Kalorie 479 kJ / 114 kcal
Tłuszcz 3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...