
Urządzenia i Akcesoria
Classic Wholemeal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 slices
Składniki
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
strong wholemeal bread flour400 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting100 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
light brown muscovado sugar1 Tbsp
-
unsalted butter soft50 g
-
water lukewarm300 g
-
olive oil for greasing
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
114 kcal /
479 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
144 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cottage Loaf
3 godz. 30 min
White Finger Rolls
3 godz. 30 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Sandwich bread
3 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Yoghurt Bread
2 godz.
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35 min
Seeded bread loaf
3 godz. 20 min
Milk Bread
2 godz. 20 min