
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast crumbled - 400 g strong wholemeal bread flour
- 100 g strong white bread flour plus extra for dusting
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp light brown muscovado sugar
- 50 g unsalted butter soft
- 300 g water lukewarm
- olive oil for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 114 kcal / 479 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 144 mg