Urządzenia i Akcesoria
Classic Wholemeal
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 slices
Składniki
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 ½ tsp
-
strong wholemeal bread flour400 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting100 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
light brown muscovado sugar1 Tbsp
-
unsalted butter soft50 g
-
water lukewarm300 g
-
olive oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
144 mg
Białko
4 g
Kalorie
479 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Milk Bread
2 godz. 20 min
Sandwich Bread
3 godz.
Sandwich bread
3 godz.
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Turmeric and Onion Bread
2 godz. 45 min
Cottage Loaf
3 godz. 30 min
Steamed Wholemeal Bread
2 godz.
Yoghurt Bread
2 godz.
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Mincemeat
15 min
White Finger Rolls
3 godz. 30 min