Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香草丸子
- 10 - 15 克 新鲜综合香草 (如:罗勒, 欧芹、野蒜、细香葱, 混合软叶香草),只取叶子
- 200 克 牛奶
- 60 克 黄油 ,切块
- ¾ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 豆蔻粉
- 150 克 粗粒小麦粉(任何麦类)
- 黄油 ,多备一些涂抹用
- 1 颗 蛋液
甜菜根汤
-
500
克 甜菜根 ,去皮,切块
lub 500 克 熟甜菜根 ,切块 - 700 克 水
- 150 克 白葡萄酒
-
2
满茶匙 蔬菜高汤酱
lub 2 块 蔬菜高汤块 - 25 克 面粉
- ½ - 1 茶匙 盐
- 2 小撮 豆蔻粉
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 100 克 稀奶油
- 1 汤匙 白葡萄酒醋
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g