奶油豌豆浓汤
TM6 TM5 TM31

奶油豌豆浓汤

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 150 克 洋葱 ,切块
  • 20 克 黄油
  • 1000 克 新鲜豌豆仁
    lub 1000 克 冷冻豌豆
  • 600 克 水
  • 1 汤匙 鸡肉高汤酱
    lub 1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
  • 200 克 法式酸奶油
    lub 200 克 酸奶油
  • 2 小撮 现磨黑胡椒粉 ,依个人口味调整
  • ½ 茶匙 盐 ,依个人口味调整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
732.9 kJ / 175.2 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
7.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
6.7 g
Sód
177.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy