Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 克 洋葱 ,切块
- 20 克 黄油
-
1000
克 新鲜豌豆仁
lub 1000 克 冷冻豌豆 - 600 克 水
-
1
汤匙 鸡肉高汤酱
lub 1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水) -
200
克 法式酸奶油
lub 200 克 酸奶油 - 2 小撮 现磨黑胡椒粉 ,依个人口味调整
- ½ 茶匙 盐 ,依个人口味调整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 732.9 kJ / 175.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 177.2 mg