Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de vino tinto
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 2 palos de canela (aprox. 5 g)
- 3 clavos
- 800 g de peras maduras peladas en cuartos sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Peras en almíbar
1 Std. 40 Min
Dulce de membrillo casero
7h
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15 min.
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30min
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5h
Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra
3 Std. 50 Min
Manzanas en almíbar de moscatel
25min
Naranja en almíbar de especias
4h 20min
Compota a la antigua
2h 30min
Tarta de manzana y pera
50min
Castañas en almíbar
2h