Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
polévkové lžíce krupice (jakéhokoliv druhu pšenice), na vysypání
lub 2 polévkové lžíce ovesných vloček, na vysypání - 1 polévková lžíce másla, na vymazání
-
250
gramů špaldy, loupané
lub 250 gramů pšenice, celých zrn - 1250 gramů vody
-
10
gramů melasy z cukrové třtiny (opcjonalnie)
lub 10 gramů medu (opcjonalnie) -
20
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
lub 2 čajové lžičky instantního droždí, rozdrobeného - 50 gramů hrubé mouky
- 10 gramů balzamikového octa
- 1 čajová lžička soli, jemné
-
100
gramů slunečnicových semínek
lub 60 - 80 gramů směsi semínek - hrubá mouka, plus extra pro vysypání
- Wartości odżywcze
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Kváskový chléb
16h 30min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Celozrnný horský chléb
1 Std. 30 Min
Směs na pečení bezlepkového chleba
10min
Chlebový žitný kvásek
84h 15min
Bílý jogurt
11 godz. 10 min
Rustikální chléb
2h
Celozrnné housky
2h
Český chléb z žitného kvásku
15h 30min
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min