Ruský salát z červené řepy

Ruský salát z červené řepy

5.0 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcí

Składniki

  • 150 gramů nakládaných okurek na kousky (3-4 cm)
  • 150 gramů mrkve na kousky (3-4 cm)
  • 350 gramů červené řepy čerstvé, na kousky (3-4 cm)
  • 500 gramů vody
  • 250 gramů brambor na malé kousky (cca 1 cm)
  • 100 gramů hrášku, zeleného, mraženého
  • 100 gramů kyselého zelí (opcjonalnie)
  • 50 gramů jarní cibulky najemno nakrájené
  • 2 - 3 snítku větviček kopru plus extra na ozdobení
  • 60 gramů oleje
  • 20 gramů vinného octa, bílého (opcjonalnie)
  • 1 čajová lžička soli, jemné

Wartości odżywcze na 1 porce

Kalorie 139 kcal / 583 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...