Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hähnchen-Galantine
- 150 g Paprika, gemischt (z.B. rot, grün, gelb), in Stücken
- 300 g Hähnchenbrust, ohne Haut und Knochen, in Stücken (3-4 cm)
- 300 g Hähnchenschenkel, ohne Haut und Knochen (von ca. 500 g Hähnchenschenkeln), in Stücken
- 1 Prise Pfeffer
-
2
TL Gemüsesalz, selbst gemacht,
lub 1 TL Salz und 1 TL getrocknete, gemischte Kräuter - 500 g Wasser
Dill-Joghurt-Sauce
- 10 - 15 Stängel Dill, frisch, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Joghurt, 1,8% Fett
- 50 g Mayonnaise
- 2 Prisen Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 140 kJ / 34 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Rote Bete warm (Buraczki na ciepło)
1小时
Russischer Salat "Vinaigrette"
2h 20 min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1hod. 40min
Champignon-Terrine
3 Std. 50 Min
Paprika in Essig-Öl-Marinade
1 Std. 10 Min
Essiggurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 Std.
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Champignons in Öl-Wein-Rosmarin-Marinade
2 Std.
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Russischer Rote-Bete-Salat
1 Std. 10 Min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min