小黃瓜濃湯佐鮮蝦串

小黃瓜濃湯佐鮮蝦串

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 人份

Składniki

  • 橄欖油
    40 克
  • 萊姆汁
    2 大匙
  • ½ 茶匙
  • 草蝦仁 ,去腸泥
    24 隻
  • 洋蔥 ,切塊
    80 克
  • 蒜頭
    2 粒
  • 小黃瓜 ,去皮、切塊
    500 克
  • 萊姆 ,切片、每片切四等份
    1 顆
  • 500 克
  • 自製蔬菜高湯醬
    1 茶匙
    1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • 黑胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 牛奶
    200 克
  • 麵粉 (中筋麵粉)
    40 克
  • 蒔蘿 (opcjonalnie) ,切碎
    2 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 175 kcal / 733 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...