小黃瓜濃湯佐鮮蝦串
TM5 TM6

小黃瓜濃湯佐鮮蝦串

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 40 克 橄欖油
  • 2 大匙 萊姆汁
  • ½ 茶匙 鹽
  • 24 隻 草蝦仁 ,去腸泥
  • 80 克 洋蔥 ,切塊
  • 2 粒 蒜頭
  • 500 克 小黃瓜 ,去皮、切塊
  • 1 顆 萊姆 ,切片、每片切四等份
  • 500 克 水
  • 1 茶匙 自製蔬菜高湯醬
    lub 1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • ¼ 茶匙 黑胡椒粉
  • 200 克 牛奶
  • 40 克 麵粉 (中筋麵粉)
  • 2 大匙 蒔蘿 ,切碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
733 kJ / 175 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy