甜菜根濃湯佐香料丸

甜菜根濃湯佐香料丸

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

香料丸
  • 新鮮綜合香草 (如:羅勒、巴西利),只取葉子
    10 - 15 克
  • 牛奶
    200 克
  • 奶油 ,切塊,需多備刷油用
    60 克
  • ¾ 茶匙
  • 肉豆蔻粉 (opcjonalnie)
    ¼ 茶匙
  • 粗粒小麥粉
    150 克
  • 蛋 (每顆重約53-63克)
    1 顆
甜菜根濃湯
  • 甜菜根 ,去皮、切塊
    500 克
    500 克 罐裝熟甜菜根, ,去皮、切塊
  • 700 克
  • 白酒
    150 克
  • 自製蔬菜高湯醬
    2 滿茶匙
    2 塊 蔬菜高湯塊
  • 麵粉 (中筋麵粉)
    25 克
  • ½ - 1 茶匙
  • 肉豆蔻粉
    2 小撮
  • 黑胡椒粉
    1 小撮
  • 鮮奶油
    100 克
  • 白葡萄酒醋 (opcjonalnie)
    1 大匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...