Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäserolle (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweig Rosmarin, klein, abgezupft
- 40 g Walnusshälften
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikante Gewürzäpfel
40min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50min
Ziegenkäse mit Zwiebelkonfit
30 dk
Möhren in Zitronenöl
45min
Avocadosalat mit Cranberrys und Walnüssen
10min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1sa
Flammkuchen mit Melone und Serrano
1sa 15 dk
Nudelsalat mit Feigen und Ziegenfrischkäse
45min
Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken
15 dk
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min
Erdbeer-Avocado-Salat mit Hähnchen
40min