Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Birne (260 g), festes Fruchtfleisch, geviertelt, in Scheiben (5 mm)
- 125 g Ziegenkäserolle (Frischkäse), in Scheiben (1 cm)
- 3 EL Zitronensaft
- 1 Zweig Rosmarin, klein, abgezupft
- 40 g Walnusshälften
- 30 g Honig
- 30 g Olivenöl
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1h 30min
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1h
Pikante Gewürzäpfel
40min
Süßkartoffelquiche mit karamellisierten Zwiebeln
2u. 20min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Panzanella mit Erdbeerdressing
35min
Schneller Tomaten-Ricotta-Pie
40min
Ziegenkäse mit Zwiebelkonfit
30min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min
Nudelsalat mit Feigen und Ziegenfrischkäse
45min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1h 30min