Ratatouille-Pasta

Ratatouille-Pasta

4.4 834 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Peperoni entkernt, in Stücken
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas meht zum Kochen
    4 Prisen
  • Tomaten geviertelt
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • rote Paprika in Stücken (2 cm)
    200 g
  • Nudeln kurz (z.B. Rigatoni)
    400 g
  • Aubergine in Würfeln (2 cm)
    280 g
  • Zucchini längs halbiert, in Scheiben (1 cm)
    250 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Basilikum abgezupft
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 522 kcal / 2186 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...