
Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Reis-Topf
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl50 g
-
Chilipulver1 Prise
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Curry2 TL
-
Wasser550 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Kokosmilch400 g
-
Süßkartoffeln in Würfeln (1-2 cm)400 g
-
Langkornreis120 g
-
Erbsen, TK aufgetaut120 g
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
583 kcal /
2441 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
79 mg