Torta di mais

Torta di mais

4.1 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 fette

Składniki

  • burro q.b. per imburrare
  • farina tipo 00 q.b. per infarinare
  • 200 g di zucchero
  • 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 200 g di farina tipo 00
  • 200 g di farina di mais tipo fioretto
  • 250 g di latte
  • 3 uova medie
  • 70 g di miele
  • 1 cucchiaio di Rum (opcjonalnie)
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 169.6 mg
Białko 6 g
Kalorie 1415.1 kJ / 338.2 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 46.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...