Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caesar-Dip
- 130 g Sonnenblumenöl
- 30 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 20 g Parmesan, in groben Stücken
- 10 g Senf
- 2 Eier, getrennt
- 10 g Zitronensaft
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 60 g Sahne
Romana-Röllchen
- 100 g Öl
- ½ Knoblauchzehe
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Hähnchenbrust, in dünnen Streifen (1 x 3 cm)
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Paprika edelsüß zum Würzen
- 5 Scheiben Toastbrot, in Würfeln (2 cm)
- 1 Stück Römersalat, in mundgerechten Stücken
- 1 Packung Filoteig (10 Blätter), 250 g
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1769 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken-Ceasar-Salad
2h
Caesar Salad zu Thunfischsteak mit Pfeffersauce
10min
Dynamite-Sauce mit Koriander
10min
Vitello Tonnato
48 godz.
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30 min
Caesar-Salat mit Hähnchenbrust
3h 15min
Pastrami Sandwich (Harry & Sally)
2h
Cochinita pibil - geschmortes Schweinefleisch
3h 50min
Caesar's Salad
30 min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3h
Caesar-Salat-Dressing (eifrei)
10min
Zitrus-Aioli
10min