Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão partido em pedaços
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 250 g grelos cortados em pedaços
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g alheira s/ pele partida em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 529 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Salteado de legumes com massa folhada
50 Min
Açorda de marisco
30 Min
Sopa de farrapos à alentejana
45 Min
Cogumelos recheados
35 Min
Açorda de poejos
40 Min
Escabeche de pernil - TM31
10 Std.
Coq au vin
35 Min
Tomatada de bacalhau bragançana
35 Min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30 Min
Bacalhau à Assis
25 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10h 5 min
Empadão de alheira e couve-flor
1h 5min