Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pão partido em pedaços
- 50 g azeite
- 3 dentes de alho
- 250 g grelos cortados em pedaços
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g alheira s/ pele partida em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 529 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Bola de alheira com espinafres
1h 10min
Esparregado à moda da Beira
50min
Açorda de bacalhau com tomate
25min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Favada
55min
Trouxas de fricassé de marisco
1h 15min
Esmagada de favas
45min
Enrolados de manteiga de agrião
Brak ocen
Lombinho en croûte
10hod. 15min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1h 10min
Risoto de bacalhau com hortelã
30min