Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g Wasser
- 10 g Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Backmalz
- 1 TL Salz
- 1 TL Honig
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Bergisches Urbrot
17 Std.
Weinknorzen (Weinreben)
17h 35min
Dunkles Landbrot
4h
Ciabatta
3 godz. 45 min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min
Ciabatta
3 godz. 45 min
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Baguettes Rustica
15h
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.